de onverwachte cadans van muziek die raakt

Het ART Ensemble werd in 2014 opgericht, aanvankelijk in trio bezetting met klarinettiste Ilse Eijsink. Sinds 2019 maakt Margreet Niks deel uit van het ensemble en is de bezetting gewijzigd naar twee fluiten en piano. Het voornamelijk klassieke repertoire loopt uiteen van barok tot modern. Naast herkenbare werken brengt het trio ook regelmatig verrassend nieuw repertoire.

 

De fluitiste van het ART Ensemble: 

De fluit laten horen in een zo breed mogelijk en verrassend klankspectrum is enorm boeiend!
Als een kameleon meekleuren in de harmonieën, of juist het tegenovergestelde…! Daarnaast geeft het helder vertolken van ritme structuur en energie aan muziek. De mogelijkheden zijn met AirRhythmTouch in willekeurige samenstellingen oneindig! Dit maakt concerten voor zowel spelers als publiek tot een feest.
Karin

De pianiste van het ART Ensemble:

In de samenwerking met mijn collega-musici komt het toucher tot uitdrukking. Niet alleen in klankschoonheid, maar ook in timing, adem en trilling. Mijn sensitiviteit voor trilling en mijn passie voor samenspel maken mij een bevlogen kamermuziekspeler. Bij AirRhythmTouch speelt ook het percussieve element van de piano een grote rol. Ritmische patronen kunnen opzwepend, energiek of hypnotiserend werken en kenmerken het gekozen repertoire. Ooit gedacht dat een piano kon klinken als wind in het bos of als een bedrijvige bouwplaats in de stad? De percussieve elementen vanuit de kast van de vleugel voegen een fascinerende klankwereld toe.
Laura