Margreet Niks - Fluit

(under construction)

Pargreet Pic.

Mijn fluitstudie ben ik begonnen bij Abbie de Quant in Utrecht. Na het behalen van het diploma Docerend Musicus vertrok ik voor een half jaar naar het Conservatoire Nationale Supérieure de Music te Parijs om te studeren bij Pierre-Yves Artaud. Teruggekomen behaalde ik Cum Laude het diploma Uitvoerend Musicus.

Omdat er altijd veel te leren en te ontdekken blijft heb ik mijn studie daarna nog twee jaar voortgezet bij Jacques Zoon. Eerst aan het New England Conservatory te Boston, daarna aan de Hochschule der Musik ‘Hans Eisler’ te Berlijn.

Weer thuisgekomen ben ik de wereld van orkesten en ensembles ingedoken.
Jarenlang heb ik met ongelooflijk veel plezier als fulltime freelancer in vrijwel alle grote orkesten en ensembles van Nederland gespeeld.
Margreet-lacht-pic

Naast het enorm brede ‘klassieke’ repertoire draag ik ook de hedendaagse muziek draag ik een warm hart toe. Met bijvoorbeeld Nieuw Ensemble en Insomnio heb ik met veel plezier de uitersten van zowel muziek als instrument mogen opzoeken en onderzoeken. Van contrabasfluit tot piccolo en terug.

Na het vreemde jaar 2020 combineer ik tot mijn eigen verrassing en plezier het muziekleven met twee werkdagen in de zorg.