de onverwachte cadans van muziek die raakt

 

       
   

Laura Hölzenspies

 

Laura Hölzenspies studeerde piano bij Alwin Bär en Kyoko Hashimoto en klavecimbel bij Siebe Henstra aan het Utrechts Conservatorium.
Als uitvoerend musicus specialiseerde zij zich in liedbegeleiding en kamermuziek met een speciale voorliefde voor hedendaagse muziek.
Zij volgde masterclasses bij o.a. Mitzi Meyerson, Thom Bollen, Boris Berman, Willem Brons, Elias Arizcuren en Herman Braune.

Laura werkt veel samen met vooral zangers en blazers, zowel in duo- als in ensembleverband. Op het programma staan werken van de vroege barok tot net geschreven muziek. Vaste ensembles zijn onder meer Baroque Bicolore, Animosa Trio en ART Ensemble. 

Daarnaast coacht Laura zangers bij het instuderen van nieuw repertoire en werkt zij al vele jaren als pianodocente in een particuliere lespraktijk in Amsterdam en Utrecht. Aan de Muziekacademie Den Haag is zij verbonden als klavecimbeldocent, repetitor en ensembledocent voor barokmuziek.

Onder de naam Toucher Muziek combineert Laura haar activiteiten als uitvoerend en docerend musicus met onderzoek in de muzieksector en organisatorische activiteiten in de muziek.
www.toucher-muziek.nl