Karin Jochems - Fluit

Muzikale duizendpoot

Karin-pic

Mijn vakopleiding heb ik gevolgd aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant. In 2001 behaalde ik mijn Tweede Fase diploma.
Tijdens mijn studie nam ik deel aan nationale en internationale fluitconcoursen en volgde ik masterclasses bij o.a. Wil Offermans, Aurèle Nicolet, William Bennett, Peter-Lukas Graf, Jean-Claude Gérard, Patrick Gallois en Vincent Cortvrint.

Als uitvoerend musicus ben ik te vinden in de meest uiteenlopende bezettingen en muziekstijlen.
Daarbij heb ik een voorliefde voor het spelen in kleinere ensembles.
Naast het ART Ensemble treed ik regelmatig op met de organisten Jamie de Goei en Ko Zwanenburg en vorm ik het duo Entre Dos met gitarist/ componist Adriaan Dropsie.

In mijn bedrijf Jochems Music Services combineer ik mijn werk als uitvoerend musicus met het doceren. Ik ben als fluitdocente werkzaam in Amersfoort en Scherpenzeel, en als dirigente bij het studie orkest PreWindz van de Koninklijke Amersfoortse Muziekvereniging.
Kortom; ik ben een muzikale duizendpoot! Juist de combinatie van de diverse werkzaamheden geeft mij veel inspiratie.
www.jochemsmusicservices.nl

Karin droogkap pic

De fluit heeft zoveel, vaak onbekende, kleurmogelijkheden! De grote diversiteit in repertoire van het Art Ensemble, van barok tot modern, geeft hier alle ruimte voor. Een grote inspiratiebron!
De combinatie van 2 fluiten en piano zorgt met regelmaat voor verwonderde en blij verraste reacties bij het publiek en inspireert ons steeds weer om elkaar muzikaal uit te dagen. Wanneer deze intensiteit en het plezier waarmee we als ensemble samenwerken overslaat op het publiek wordt het optreden voor zowel spelers als publiek een feest. Dat maakt een optreden geslaagd!